Veien blir til mens man går

Nytt år – nye muligheter. Det er i alle fall det uttrykket sier. Jeg sliter litt med å finne meg selv i bloggverdenen, hører jeg i det hele tatt hjemme her? Jeg har prøvd før, og prøver igjen. Tar det dag for dag, innlegg for innlegg. Veien blir til mens jeg går!

 

Formålet med denne bloggen? Dele gleder, sorger og interesser med andre utenfor forum jeg er del av. Jeg vet at dette blir et år fylt med hardt arbeid, stress, spenning, gleder og sorger. Det blir nok også fylt med håndarbeid og kosthold, for det er ting jeg er interessert og glad i.

 

For å skille de to sistnevnte interessene kan jeg jo skille dem litt. La meg starte med kosthold. Jeg er på søken etter den måten å spise «rett» på som passer for meg. Jeg har allerede utelukket en god del, funnet noe som passer men som krever mye. Hva passer min kropp og min rytme på kjøkken og i livet ellers? Hvordan kan jeg tilpasse dette til et liv med en samboer, som kanskje ikke deler mine syn på hva «riktig» mat er? Og ikke minst, hvordan kan jeg få en bedre helse gjennom maten? Er det i det hele tatt mulig å gå ned noen kilo uten å se på det som «slanking»?

 

Jeg vil være dønn ærlig og si at jeg er ganske overvektig. Bærer rundt på ca 20 kg. Bærer på 20 liter melk ekstra om dagen, hver dag. Hvordan kan jeg unngå å dra med disse melkepakkene hjem fra butikken hver eneste dag? Grete Roede er prøvd, LCHF er prøvd. Uten hell. Det matchet ikke min kropp, min rytme, min personlighet. Da er det bare å lete videre. Løpe videre.

 

Og så over til noe litt mer lystbetont: Håndarbeidet. Jeg sitter gjerne og strikker, alene, med tven som selskap, med andre mer eller mindre strikkeglade som selskap, på forelesning (noen gisper sikker nå og tror jeg er gal, men for meg er dette den beste måten å få tørre forelesninger til å gå på en fei, samtidig som jeg skaper noe). Det er fantastisk å glede og imponere meg selv med hva hendene, to pinner og en tråd (også kjent som garn) kan bli. Det føles godt å kunne gi bort et rillestrikket teppe til kommende foreldre. Det gjør godt i hjertet å se at bestemor blir kjempeglad for de tovede vottene hun fikk til jul.

 

I år har jeg meldt meg på to alonger på håndarbeidsforum: Gavealong, som går ut på å «fylle gavekassa» gjennom hele året, og «BOOST». Boost-alongen går ut på å bruke bøker og hefter med strikkeoppskrifter man har liggende hjemme og bruke garn fra «stæsjet», altså garn som er kjøpt inn uten å ha en plan bak, som har blitt liggende eller kommet i hun på andre måter.

 

Mitt første bidrag til gavekassa er en gave som er planlagt. Den er til ei jente som er ventet i mars. Antakelig må denne bli liggende en stund, for den er strikket i noen størrelser større enn nyfødt.

Oppskrift: Babyundertrøye fra Strikk til Nøstebarn
Garn: Ca 50 g 2-tråds merinoull fra Nøstbarn

 

Til Boost-alongen strikket jeg ei lue fra Arne & Carlos luekolleksjon for Dale.

Oppskrift: «Islenderlue» av Arne&Carlos
Garn: ca 100 g Free Style fra Dale

3 responses to this post.

 1. Sja her, ja- nå er du også igang! Så flott babyplagget er- og luene til A&C er jo bare knalle ( jeg har nesten strikket alle….- for å overdrive litt…)

  Ha en flott dag!

  Svar

 2. Fin start på ny blogg! 🙂

  Svar

 3. Posted by Frk.Badegakk on 14. januar 2011 at 09:04

  Så nydelig liten trøye – og herlig bilde av den! Lua var også knall!=DDD

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: